Bu tarif, adından da anlaşılacağı üzere ormanda yetişen mantar ve kekik gibi ürünleri kullanılması önerilmektedir. Ancak tercih ve imkanlara göre marketlerden aldığınız mantar da olabilir.

Malzemesi
  • 6 kaşık tereyağı
  • 2 baş kuru soğan (iri kuşbaşı doğranmış)
  • 500 gram mantar
  • 500 gram kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 1 çorba kaşığı kekik (taze olabilir)

Orman Kebabı Tarifi Hazırlanışı
Soğanı tereyağında hafifçe pembeleştirin. Doğranmış kuşbaşı dana etlerini içine atın. Tencerenin büyüklüğü ve ateşin kuvveti çok önemlidir. Etlerin özsularını bırakmamalarına dikkat edin. Eğer bırakırlarsa yemeğin rengi ve sosun kıvamı istediğimiz gibi olmayacaktır. Soğanların içine kattığınız etleri kavurun ve 2-3 bardak kaynamış su ilave edin. Tencerenin ağzını sıkıca kapatın ve 2 saat kadar pişmeye bırakın. Altı çok kısık olmalıdır. 2 saatin sonunda mantarı tereyağında ayrıca soteleyip ete ilave edin. Yaklaşık 20 dakika daha kaynatın. Kekik serpiştirerek dinlenmeye bırakın. 20 dakika sonra servis yapın.Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Menü

Yardım İçin

Blogger tarafından desteklenmektedir.