Bu tarif, adından da anlaşılacağı üzere ormanda yetişen
mantar ve kekik gibi ürünleri kullanılması önerilmektedir. Ancak tercih ve
imkanlara göre marketlerden aldığınız mantar da olabilir.
Malzemesi
- 6 kaşık tereyağı
- 2 baş kuru soğan (iri kuşbaşı doğranmış)
- 500 gram mantar
- 500 gram kuşbaşı doğranmış dana eti
- 1 çorba kaşığı kekik (taze olabilir)
Orman
Kebabı Tarifi Hazırlanışı
Soğanı tereyağında hafifçe pembeleştirin. Doğranmış kuşbaşı
dana etlerini içine atın. Tencerenin büyüklüğü ve ateşin kuvveti çok önemlidir.
Etlerin özsularını bırakmamalarına dikkat edin. Eğer bırakırlarsa yemeğin rengi
ve sosun kıvamı istediğimiz gibi olmayacaktır. Soğanların içine kattığınız
etleri kavurun ve 2-3 bardak kaynamış su ilave edin. Tencerenin ağzını sıkıca
kapatın ve 2 saat kadar pişmeye bırakın. Altı çok kısık olmalıdır. 2 saatin
sonunda mantarı tereyağında ayrıca soteleyip ete ilave edin. Yaklaşık 20 dakika
daha kaynatın. Kekik serpiştirerek dinlenmeye bırakın. 20 dakika sonra servis
yapın.Afiyet olsun...
Etiketler:Orman Kebabı Tarifi,Yemek Tarifleri,Yemekler
0 yorum:
Yorum Gönder