İçine katılan mantar ve cevizle öne çıkan bu pilav, yörenin tipik özelliklerini bünyesinde barındıran yemeklerden biridir. Mantarın ve cevizin desteklediği bu pilavlık pirinç, kıbrıscık pirincidir. Tercihe göre farklı pirinç kullanılabilir.

Malzemesi
  • 2 su bardağı pirinç
  • Tereyağı
  • Et suyu
  • 250 gram mantar
  • 2 baş kuru soğan
  • Bir tutam tozşeker Karabiber, ceviz ve tuz
Mengen Pilavı Tarifi Yapılışı
Pirinci yıkayıp suyunu süzün. Bir tencerede yağı eritip, önce mantarları sonra da cevizleri kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Et suyu, tozşeker, tuz ve karabiberi de ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişirin. Pilavımız hazır. Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Menü

Yardım İçin

Blogger tarafından desteklenmektedir.