İçine katılan mantar ve cevizle öne çıkan bu pilav, yörenin
tipik özelliklerini bünyesinde barındıran yemeklerden biridir. Mantarın ve
cevizin desteklediği bu pilavlık pirinç, kıbrıscık pirincidir. Tercihe göre
farklı pirinç kullanılabilir.
Malzemesi
- 2 su bardağı pirinç
- Tereyağı
- Et suyu
- 250 gram mantar
- 2 baş kuru soğan
- Bir tutam tozşeker Karabiber, ceviz ve tuz
Mengen
Pilavı Tarifi Yapılışı
Pirinci yıkayıp suyunu süzün. Bir tencerede yağı
eritip, önce mantarları sonra da cevizleri kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya
devam edin. Et suyu, tozşeker, tuz ve karabiberi de ekleyip 15 dakika kısık ateşte
pişirin. Pilavımız hazır. Afiyet olsun...
Etiketler:Mengen Pilavı Tarifi,Yemek Tarifleri,Yemekler
0 yorum:
Yorum Gönder