Malzemeleri :
  • 1 paket katı yağ, oda sıcaklığında —(tereyağı da kullanabilirsiniz)
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 3 kaşık pudra şekeri
  • 4 kaşık buğday nişastası
  • Alabildiği kadar un (4,5 – 5 bardak)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri (Üzeri için)

Hazırlanması: 
  • Katı yağ, sıvıyağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene dek karıştırın. Nişasta ve unu ilave edip hamuru iyice yoğurun.
  • Daha sonra hamurdan uygun büyüklükte parçalar koparıp rulo biçimine getirin ve bıçak aracılığı ile verev biçiminde kesin ve üzerine bıçak ile 2 çizik atın.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkardığınızda pudra şekerine bulayın.

2 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Menü

Yardım İçin

Blogger tarafından desteklenmektedir.