Malzemeleri :
- 1 paket katı yağ, oda sıcaklığında —(tereyağı da kullanabilirsiniz)
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 3 kaşık pudra şekeri
- 4 kaşık buğday nişastası
- Alabildiği kadar un (4,5 – 5 bardak)
- 1 çay bardağı pudra şekeri (Üzeri için)
Hazırlanması:
- Katı yağ, sıvıyağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene dek karıştırın. Nişasta ve unu ilave edip hamuru iyice yoğurun.
- Daha sonra hamurdan uygun büyüklükte parçalar koparıp rulo biçimine getirin ve bıçak aracılığı ile verev biçiminde kesin ve üzerine bıçak ile 2 çizik atın.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkardığınızda pudra şekerine bulayın.
Etiketler:Kurabiyeler,Un Kurabiyesi Tarifi,Yemek Tarifleri
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil