Nişastalı ve yumurtalı dondurmalara göre lezzeti oldukça farklı olan Maraş dondurması birçoğumuzun neredeyse tek tercihi.

Hakiki Maraş dondurması keçi sütünden ve salepten yapılıyor. Ancak Maraş dondurmasını diğer dondurmalardan ayıran en önemli özelliği döverek soğutulması.

Bu tarifi adım adım izleyerek evde kolayca lezzetli Maraş dondurması yapmanın tadını çıkarabilirsiniz.


Malzemeler
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı süt kreması
  • 1 yemek kaşığı salep
  • 1 su bardağı şeker

Yapılışı
  • Bir tencereye tüm malzemeleri alın ve çırpma teliyle karıştırın.
  • Kısık ateşte kaynayana kadar pişirin.
  • Akışkan ve yoğun bir karışım elde edince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Tamamen soğuduktan sonra bir kaba koyup buzluğa yerleştirin.
  • Ara sıra buzluktan çıkarıp mutlaka karıştırın. Bu işlemi karıştırılamayacak kadar sertleşene kadar sürdürün.
  • Buzlukta bir süre beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.  Uzun süre bekletirseniz kıvamını daha iyi alır.
  • Dondurmayı 1 hafta içinde tüketin.

1 yorum:

Menü

Yardım İçin

Blogger tarafından desteklenmektedir.