Nişastalı ve yumurtalı dondurmalara göre lezzeti
oldukça farklı olan Maraş dondurması birçoğumuzun neredeyse tek tercihi.
Hakiki Maraş dondurması keçi sütünden ve salepten
yapılıyor. Ancak Maraş dondurmasını diğer dondurmalardan ayıran en önemli
özelliği döverek soğutulması.
Bu tarifi adım adım izleyerek evde kolayca lezzetli
Maraş dondurması yapmanın tadını çıkarabilirsiniz.
Malzemeler
- 2 su bardağı
süt
- 1 su bardağı
süt kreması
- 1 yemek kaşığı
salep
- 1 su bardağı
şeker
Yapılışı
- Bir tencereye
tüm malzemeleri alın ve çırpma teliyle karıştırın.
- Kısık ateşte
kaynayana kadar pişirin.
- Akışkan ve
yoğun bir karışım elde edince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Tamamen
soğuduktan sonra bir kaba koyup buzluğa yerleştirin.
- Ara sıra
buzluktan çıkarıp mutlaka karıştırın. Bu işlemi karıştırılamayacak kadar
sertleşene kadar sürdürün.
- Buzlukta bir
süre beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Uzun süre
bekletirseniz kıvamını daha iyi alır.
- Dondurmayı 1
hafta içinde tüketin.
Etiketler:Maraş Dondurması Tarifi,Tatlılar,Yemek Tarifleri
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil